Zeven Sloten

Zeven Sloten begint met een cabaretvoorstelling van ongeveer 45 minuten. Dat betekent mooie verhalen, onverwachte wendingen en vooral veel grappen. Soms voorzichtig, soms ruw. In Zeven Sloten proberen de spelers het publiek te raken met hun ontroerende verhalen ondersteund door theaterlicht, muziek en stroboscopen: “Het is niet helemaal verkeerd eens na te denken over gedrag in het verkeer maar dan wel op een leuke manier en ruim voor zo’n puber in een boom hangt.”

Op interactieve wijze worden de jongeren geprikkeld om na te denken over het verkeer en hun eigen gedrag daarin. Dit leidt tot het inzicht dat zij zelf hun gedrag, en daarmee verkeerssituaties, kunnen beïnvloeden.

In deze cabaretvoorstelling wil het Johan Cahuzak Theater, zonder opgeheven vingertje, jonge mensen laten nadenken over hun houding en de gevolgen daarvan in het verkeer. Humor speelt hierbij een grote rol.

We ontmoeten bijvoorbeeld Kor Sakov, die heel luchtig doet over zijn alcoholverleden maar wel een kind heeft doodgereden. Actuele grappen in combinatie met een stukje over voetbal en GTST zorgen voor confrontatie, emotie, gelach en reacties uit de zaal. Nieuwe thema’s kunnen vrij gemakkelijk ingevoegd worden.

Forumdiscussie

Aan de voorstelling Zeven Sloten is doorgaans een forumdiscussie gekoppeld. Kijkers worden deelnemers. Johan of Michiel is gespreksleider, met prikkelende vragen en stellingen wordt iedereen bij de les gehouden. In het forum zitten bijvoorbeeld: een wethouder, de wijkagent, iemand van de schoolleiding, een mentor, de verkeersdocent, een ouder of een leerling.

Zeven Sloten is een product van Johan Cahuzak Theater en wordt gespeeld door Johan Cahuzak of Michiel van de Burgt.

Bekijk het filmpje over Zeven Sloten

De voorstelling wordt gespeeld voor maximaal twee klassen/groepen tegelijk. Zeven Sloten wordt aangepast aan elke doelgroep binnen het voortgezet onderwijs, beide spelers hebben naast theater- ook ruime leservaring.
Meer informatie: