Leerlingen thuis laten oefenen met lastige verkeerssituaties?

Bestel gratis het Lespakket VR-les voor thuis

Wil je dat jullie leerlingen goed voorbereid en veilig de weg op gaan? Laat ze dan thuis oefenen met de gratis Virtual Reality les (VR-les) van Verkeersplein Amsterdam. Veel scholen geven aan dat door de Corona-crisis waarschijnlijk meer leerlingen dan normaal gesproken op de fiets naar school zullen komen, vandaar dat extra aandacht voor verkeerslessen wenselijk is.

Met onze VR-lessen kunnen de leerlingen uit leerjaar 1 oefenen met lastige verkeerssituaties terwijl ze geen stap buiten de deur hoeven te zetten. Met een VR bril, mobieltje en de door Verkeersplein Amsterdam ontwikkelde app gaan de leerlingen aan de slag. Tijdens de les worden verschillende ervaringen en verkeerssituaties besproken, zoals:

  • mobiel gebruik op de fiets
  • de dode hoek
  • eigen keuzes maken als je in een groep fietst
  • anticiperen op verkeersdeelnemers die zich niet aan de regels houden
  • linksaf slaan
  • voorrang verlenen

De leerlingen mogen vanwege het Coronavirus de VR-bril houden. Het is een VR-bril waarbij de leerlingen gebruik maken van hun eigen mobiel.

Vraag het lespakket aan

Je kunt de VR-les aanvragen bij onze collega Kamiel Koops van Verkeersplein Amsterdam, kamiel.koops@verkeerspleinamsterdam.nl. Mail haar je contactgegevens, de naam van de school, het adres waar het naartoe gestuurd mag worden en het aantal leerlingen waarvoor je de VR-les wil aanvragen. Het lespakket bestaat uit een VR bril voor elke leerling en een praktische, digitale lesbrief.

Gastles VR plannen voor schooljaar 2020/2021

Je kunt ook de VR-les inplannen voor volgend schooljaar, dan zal mijn collega Kamiel Koops de les verzorgen. De les is voor leerlingen uit leerjaar 1 en duurt 1 lesuur.

Mocht je nog vragen hebben over de VR-les dan horen Lisette (lisette.de.wildt@verkeerspleinamsterdam.nl) of Nynke (nynke.van.der.kallen@verkeerspleinamsterdam.nl) het graag.